SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?


Tekan banner untuk join
        Hari ni Kinah nak join segmen akak Lyssa. Mesti semua orang kenal Lyssa Faizureen kan? Ni first time Kinah tengok Kak Lyssa buat segmen. Bagi sesiapa yang nak join, boleh klik banner tu aka klik sini. Dekat bawah ni pula soalan yang Kak Lyssa tanya dalam segmen ni dan jawapan Kinah.

1) Kenapa korang berblog?
Kinah berblog untuk menghilangkan rasa bosan di rumah. Kinah dapat menghilangkan rasa bosan dengan berblog. 

2) Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging?
Kinah pertama tengok kawan kakak Kinah punya blog. Macam best pulak sebab boleh design-design kan. Lepastu Kinah tengok blog Kak Lyssa, macam nak buat jugak blog yang comel. Kinah ikut lah tuto Kak Lyssa untuk menghias blog. Sekarang Kinah dapat buat tuto sendiri dah.

3) Apa tujuan utama/asal korang berblog?
Tujuan utama Kinah berblog adalah untuk menceritakan kisah suka duka Kinah dan untuk mengeratkan hubungan silaturahim.

4) Apa yang menariknya tentang blog korang tu?
Blog ni tak berapa menarik sangat tapi macam blog-blog yang lain juga yang ada tuto, freebies dll. 

5) Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?
Sumber inspirasi Kinah dalam dunia blogging ialah Kak Lyssa, Kak Una, Kak Amalina dan Kak Farah.

Cepat join, segmen ni berlangsung hingga jam 9 malam ni. Sekejap jer berlangsung, jadi cepat join.

62 comments:

  1. Hai :-) Datang dari planet sama XD Jom singgah Blog saya ^_^

    http://heesicca.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  2. Datang dari segmen yang sama :)

    http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Hi , saya dari segmen yang sama :D
    http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. Dari segemen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  5. salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
    http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

    p/s: daa foloww sini

    ReplyDelete
  6. dr segmen lyssa =D

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. datang dari segmen sama.
    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. Salam :)
    Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. datang singgah sini, dari segmen sama...

    happy blogging :)

    jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. Singgah dari segmen sama --> http://quraistory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    jom join contest..
    http://quraistory.blogspot.com/2012/10/contest-teka-dan-menang-by-quraishia.html

    ReplyDelete
  14. Hai , dari segmen yang sama .
    ngee =')

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
    Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
    http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  18. segmen yang sama..

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. singgah dari segmen sama . lepak2 n follow . jgn lupa FOLLOW BALEK ;)
    http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging (^_^)v

    ReplyDelete
  21. mmg best b'blog tuk e.c msa lpng,,,

    dr segmen yg sma

    http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum..
    Selamat Pagi
    Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. Singgah Dari Segmen Yang Sama
    http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  28. wa dari segmen yg sama :) Jom lawat! Hekhok
    http://kazeyuko.blogspot.com/#/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. menariklh tu ad tutor bagai..=)

    ReplyDelete
  32. dari segmne yang same.. singgah cini..

    http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  33. singgah dari segmen yang sama , jom singgah kite nyer laakkk .. joomm laa :)

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  34. Dari segmen yang sama..
    done follow you!follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  35. salam...dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  36. datang jenguk dan follow! coming from segmen lyssa.. jempot la ke blog minah yg biasa itu simple!
    selamat berkenalan! =D

    http://minahsempooot.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. saya singgah dari segmen yang sama :)

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  38. dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  39. Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;) Jemput terjah ke entri Zam juga~

    http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Ok, gtg now~ Bye :D

    ReplyDelete
  40. nice blog .. dr segmen sama -http://secretwriter-pqah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. Hye..Bw dri segmen yg same..jmput lwat saye kmbali yea :) cantik blog awk :)

    hhtp://arrienlove.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

    http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  43. dari segmen yang sama.. :)

    http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  44. dari segmen yg sama :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  45. dari segmen yg sama :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  46. comel blog :D

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  47. Hai tuan rumah!
    MM datang terjah dari segmen sama.. Hehehe..
    Dah follow sini lama dah! ^^,

    Jemput singgah! ^_~

    http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  48. datang singgah sini...baca la cerita saya

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/kisah-aku-dan-drive-thru.html

    ReplyDelete
  49. salam selamat bersegmen ya :)
    shida singgah dr segmen lyssa juga..
    visit me back >>
    195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    nice blog :)

    ReplyDelete
  50. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  51. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  52. FatihahAmsyar here.. Add geng bloggers dengan bersegmen :) yawwww

    http://fatiehahramli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy singgah lewat . heee :D

    ReplyDelete
  54. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  55. dtg terjah dari segmen yg sama. follow sini. 573. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  56. salam,, hye..
    dri segmen yg sme ^^
    done follow u ^^
    vsit my blog ea..
    klu sudi follow la skli hehe..

    ReplyDelete
  57. hi.. done follow awak.. dari segmen lyssa :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  58. tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

    ReplyDelete
  59. deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital....^^

    ReplyDelete
  60. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  61. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete